XYZ Mini Mill

Fleroperationsmaskinen XYZ Mini Mill 560 blev en omedelbar succé när den introducerades.

Hög detaljfinish och lång livslängd. Varje Mini Mill går igenom rigorösa Laser and Ball Bar tester för att säkerställa hög noggrannhet och vinkelräthet. Induktionshärdade och precisionsslipade planstyrningar med Turcitebeläggning ger friktionsfri rörelse, vilket ger en mycket hög detaljfinish samt lång livslängd.
Snabba verktygsbyten. Mini Mill 560 med 12 verktyg har en tid verktyg-till-verktyg på 8 sekunder, samt (som option) en växlare för 20 verktyg med arm som växlar på 5 sekunder.

Begreppet Mini Mill är lyft till en ny nivå.

Avancerad spindeldesign. Den avancerade designen av spindeln medger hantering av högt axialtryck med ett minimum av värmeutveckling. Vinkelkontaktkullager klass P4 med hög precision medger spindelhastighet på upp till 8000 v/min, och upp till 12000 v/min som tillval. Spindelnosens utformning med labyrinttätning förhindrar kylvätska eller fina partiklar att tränga in under arbete vilket säkrar hög noggrannhet och livslängd. Kylning genom spindeln finns som tillval.
mini4

mini-5
Mini Mill med fyra eller fem axlar. De kunder som vill köra fler operationer i samma uppspänning kan få Mini Mill utrustad med rundbord för fjärde axel eller tippbart rundbord för fjärde och femte axel.

Läs detaljerna om XYZ Mini Mill

Mini Mill 560
Golvsnål: 1,9 x 2 m. Stabil: 3,1 ton. Stark: 13 hk.
Hög kapacitet: X 560 mm Y 400 mm Z 500 mm.

Tekniska specifikationer och tillval

Styrsystem med dialog i klarspråk

XYZ Mini Mill levereras med Siemens 828D Shopmill. Med en dialog i klarspråk är det lätt att producera färdig detalj från en ritning. Grafisk presentation gör allt tydligt och begripligt.